Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Ítéletidő Olaszországban, lakóházra omlott egy domboldal

2014.11.11. 12:55
Földcsuszamlás temetett be egy idős házaspárt otthonában kedden a liguriai Leiviben. A heves esőzések miatt az északnyugat-olaszországi Liguriában éjfélig a legmagasabb fokozatú meteorológiai riasztás van érvényben. Az ítéletidő miatt készültséget rendeltek el a közép-olaszországi Toszkánában is.

A zuhogó esőben leomlott egy domboldal Leiviben. A Genovához közeli kisvárosban föld- és sártenger temette be egy idős házaspár lakóházát. Az épületben tartózkodó 70 éves férj és a 65 éves feleség nem ad életjelet magáról, írta összefoglalójában az MTI.

A mentőegységek a rossz idő miatt a helyszínt sem tudták megközelíteni. Leivi és a közeli Chiavari majdnem teljesen víz alatt van, megszakadt az áramszolgáltatás, a telefonos összeköttetés, nem iható a vezetékes víz. Genovában is több helyen földomlás történt, a város körüli országutakat is ellepte a víz- és sártenger. A Genova és La Spezia között a vonatok csak egy sínpáron tudnak közlekedni. 

Liguriába megérkeztek az olasz fegyveres erők katonái és egész Olaszországból érkeznek a segíteni akaró önkéntesek is. A tartományban - ahol éjfélig meghosszabbították a már harmadik napja tartó meteorológiai riasztást - elsősorban szivattyúkra van szükség.

A Lombardia és Piemonte tartományok között húzódó Maggiore tó kilépett a medréből. Heves esőzések sújtják Toszkánát is, ahol az egy héttel ezelőtti áradások után újabb készültséget rendeltek el. A viharok miatt akadozik a légi közlekedés Szardínia szigetére.

Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője a római kormány azonnali fellépését sürgette. Gabrielli kijelentette: "az időjárás évek óta katasztrófákat okoz, Itália pedig nem tesz semmit arra várva, hogy a rossz idő véget érjen".  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport