Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Orbán Viktor kapta a legrosszabb színészi alakítás díját Bécsben

2014.11.12. 11:46 Módosítva: 2014-11-12 14:59:36

Orbán Viktor kapta a legrosszabb színészi alakításért járó díjat a bécsi Nestroy-gálán, olvasható az osztrák közszolgálati tévé, az ORF honlapján.

A Nestroy-díj Ausztria legjelentősebb színházi elismerése. Idén 15. alkalommal jutalmazták a legjobb színészeket, mellékszereplőket, előadásokat, rendezőket, díszlet- és jelmeztervezőket. Életműdíjat kapott például a Szabó István filmjeiből itthon is jól ismert Klaus Maria Brandauer. A gálán Szabó István személyesen is méltatta Brandauert.

A bécsi Stadthalléban tartott gálán tréfás különdíjakat is kiosztottak. A műsort az a három komikus vezette, akik Szalay-Bobrovniczky Vincét, Magyarország korábbi bécsi nagykövetét tavaly megviccelték a koronával a Mi, állami művészek című show-ban.

A műsort vezető Florian Scheuba, Robert Palfrader és Thomas Maurer az egyik vicces díjat "a legjobb színházigazgatónak járó alakításért" a Josefstadt színház intendásának, Herbert Föttingernek ítélték oda. Ő 2006 óta vezeti a színházat, de nemrég olyan szerződést írt alá, ami alapján 2021-ig a posztján maradhat.

A három komikus az államférfi szerepében nyújtott legrosszabb alakítás díját idén Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek adományozta.

Kommentelje a cikket az Index Facebook-oldalán: