János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az oroszok elaknásítják az Azovi-tengert?

2014.11.13. 09:26

Az ukrán biztonsági szolgálat feltételezése szerint az orosz hadsereg elaknásítja Mariupol környékét az Azovi-tengeren. Markijan Lubkivszkij, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetőjének tanácsadója a közszolgálati tévé Suszter Live című műsorában szerda este azt mondta: a Mariupol környékén, az Azovi-tengeren kedden történt robbanást is egy akna okozta. Lubkivszkij szerint az oroszok így akarják blokád alá helyezni a várost a tenger felől, másrészt így akarják aláásni a régió gazdaságát és ellehetetleníteni az infrastruktúráját. 

Kedden Mariupol lakói arról számoltak be, hogy hatalmas robbanást hallottak a tenger felől. A detonáció állítólag orosz felségvizeken, az ukrán partszakasztól több mint húsz kilométerre történt. A robbanás erejére utal, hogy Mariupolban is megremegtek az épületek ablakai.

Az UNIAN ukrán hírügynökség azt írta: az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács nem zárja ki, hogy az oroszbarát felkelők és a orosz hadsereg a tenger felől indíthat támadást a kelet-ukrajnai Donyeck megye térségében az ukrán fegyveres erők ellen. Lubkivszkij szerint az SZBU vizsgálja az Azovi-tengeren történteket, és azt nem zárja ki, hogy egy halászhajón történt a robbanás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!