Ágnes
-1 °C
2 °C

Már öten meghaltak az ítéletidőben

2014.11.13. 17:41
Újabb áldozata van az esőzésnek, áradásoknak Olaszországban: a férfi egy malom zsilipjét nyitotta meg a csapadék elvezetésére, amikor a zsilipnél felgyülemlett víz magával sodorta. Holttestét az olasz tűzoltóság búvárjai találták meg – írja az MTI.

Így az ítéletidőben már öten veszítették életüket hétfő óta. Mindannyian Olaszország északnyugati területén váltak a rossz idő áldozatává. Egy idős házaspár otthonát a liguriai Leiviben földomlás temette be, és az eső által elmosott hegyoldal omlott egy lakóházra a Piemonte tartományban levő Crevacuoréban is, egy hetven éves férfi halálát okozva. Egy másik férfi pedig a Piemonte és Lombardia tartomány közötti Maggiore-tóba fulladt bele.

Bologna közelében élve találták meg azt a 87 éves férfit, akit a víz- és sártenger magával sodort és az utcán álló járművek alá szorított be.

Milánóban csütörtökön a város északkeleti kerületeinek utcáin igyekeztek eltakarítani a hordalékot, amelyet a medréből kilépett Seveso folyó hagyott maga után. Veszélyes szintet ért el a milánói Lambro folyó is. Milánóban több helyen a víz nyomása miatt beomlott az úttest, és egész Lombardia tartomány területén egymást követik a földcsuszamlások. A rossz idő miatt zárva tartó milánói iskolákat pénteken nyitják ki újra. A lombardiai comói tó szintje is megemelkedett, és elöntötte a partján sorakozó üdülővárosokat.

Az északkelet-olasz Veneto tartományban az árterületet elöntő Pó-folyót tartják megfigyelés alatt. A viharok miatt továbbra is közepes fokú készültség van érvényben Szicília szigetén.

A meteorológusok szombattól újabb heves esőzéseket várnak egész Olaszországban.