János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már öten meghaltak az ítéletidőben

2014.11.13. 17:41
Újabb áldozata van az esőzésnek, áradásoknak Olaszországban: a férfi egy malom zsilipjét nyitotta meg a csapadék elvezetésére, amikor a zsilipnél felgyülemlett víz magával sodorta. Holttestét az olasz tűzoltóság búvárjai találták meg – írja az MTI.

Így az ítéletidőben már öten veszítették életüket hétfő óta. Mindannyian Olaszország északnyugati területén váltak a rossz idő áldozatává. Egy idős házaspár otthonát a liguriai Leiviben földomlás temette be, és az eső által elmosott hegyoldal omlott egy lakóházra a Piemonte tartományban levő Crevacuoréban is, egy hetven éves férfi halálát okozva. Egy másik férfi pedig a Piemonte és Lombardia tartomány közötti Maggiore-tóba fulladt bele.

Bologna közelében élve találták meg azt a 87 éves férfit, akit a víz- és sártenger magával sodort és az utcán álló járművek alá szorított be.

Milánóban csütörtökön a város északkeleti kerületeinek utcáin igyekeztek eltakarítani a hordalékot, amelyet a medréből kilépett Seveso folyó hagyott maga után. Veszélyes szintet ért el a milánói Lambro folyó is. Milánóban több helyen a víz nyomása miatt beomlott az úttest, és egész Lombardia tartomány területén egymást követik a földcsuszamlások. A rossz idő miatt zárva tartó milánói iskolákat pénteken nyitják ki újra. A lombardiai comói tó szintje is megemelkedett, és elöntötte a partján sorakozó üdülővárosokat.

Az északkelet-olasz Veneto tartományban az árterületet elöntő Pó-folyót tartják megfigyelés alatt. A viharok miatt továbbra is közepes fokú készültség van érvényben Szicília szigetén.

A meteorológusok szombattól újabb heves esőzéseket várnak egész Olaszországban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!