Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Szijjártó Moszkvába megy

2014.11.13. 13:58 Módosítva: 2014-11-13 15:52:13

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter jövő szerdán munkalátogatást tesz Moszkvában, ahol találkozik orosz kollégájával, Szergej Lavrovval - jelentette be az orosz külügyminisztérium.

Alekszandr Lukasevics szóvivő csütörtöki tájékoztatóján közölte, hogy a miniszterek áttekintik a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi helyzetét és azok kilátásait. A szóvivő utalt arra, hogy Szergej Lavrov és Szijjártó Péter tárgyalásain az elsődlegességet élvező gazdasági projektek, továbbá időszerű regionális és európai kérdések kerülnek napirendre.

Lukasevics kijelentette, hogy az orosz-magyar kapcsolatok "a közös érdekek figyelembe vételével az egészséges pragmatizmus szilárd alapjain nyugszanak, azok dinamikusan fejlődnek, és jelentős fejlődési potenciállal rendelkeznek.

A szóvivő hozzátette, hogy a kétoldalú együttműködés kulcsfontosságú irányait Vlagyimir Putyin orosz államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyeztette idén január 14-i moszkvai találkozójukon. Ilyen volt többek között a paksi atomerőmű két új blokkának megépítése is.

Szijjártó nemrégiben Azerbajdzsánban volt, az ott kötött egyezményeket kedden írta alá Orbán Viktor és Ilham Aliyev azeri elnök. A külügyminiszter hétfőn a laoszi miniszterelnök-helyettessel, majd a kínai távközlési társaság, a Huawei magyarországi vezérigazgatójával tárgyalt.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft