Patkányméregben használt vegyi anyaggal sterilizálták az indiai nőket

2014.11.15. 12:51

Nemrég 11 indiai nő belehalt a népességnövekedés ütemének csökkentése érdekében indított sterilizációs műtétekbe, a Chicago Tribune pedig utánajárt, mi okozhatta a halálukat. Állítólag olyan vegyi anyagot tartalmazott a sterilizációhoz használt antibiotikum, ami többek között a patkányméregben is megtalálható. Az antibiotikumokat egy hete osztották szét a tartományban, és eddig legalább 15-en haltak bele a tabletta használatába. Későbbi vizsgálatok során a gyógyszert előállító gyárban is találtak a vegyi anyagból. A Mahawar Pharmaceuticals gyógyszeripari cég ellen egyébként eljárás folyik több sterilizációs központban történt haláleset miatt.

Az utóbbi napokban egyre többen kerülnek kórházba a térségből, mindannyian hányásra, szédülésre és felpuffadásra panaszkodnak. Ezeket a betegeket korábban nem sterilizációs központokban kezelték, hanem maguk vették be a tablettákat.

Kína után Indiában van a legszigorúbb állami népességcsökkentő rendelkezés, amire szükség is van, mivel itt a legnagyobb a népességnövekedés aránya. A sterilizáció a legnépszerűbb megoldás, mivel hatásos és olcsó, illetve könnyű eljuttatni az emberekhez. A kormány egyébként 1400 rúpiát, vagyis 5600 forintot fizet minden nőnek, aki a meddővé tétel mellett dönt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport