Salamon
-1 °C
13 °C

Charles Manson házasodik, a börtönben veszi el 26 éves menyasszonyát

2014.11.18. 17:14 Módosítva: 2014.11.18. 17:19

A 80 éves tömeggyilkos, Charles Manson házassági engedélyt kapott, a börtönben veheti feleségül 26 éves menyasszonyát, jelentette be a kaliforniai büntetés-végrehajtás szóvivője.

Az engedélyt Kings megye adta ki az elítéltnek, aki corcorani állami börtönben tölti életfogytig tartó büntetését. A büntetett előéletű, de igen erős személyiségű Manson az 1960-as évek végén csavargókból gyűjtött maga köré Manson-családot.

Többnyire fiatal lányokból álló követőit arra bírta rá, hogy 1969-ben gyilkoljanak meg hét embert, köztük a várandós Sharon Tate színésznőt, Roman Polanski rendező feleségét. Az ügyész szerint a tömegmészárlás célja a rasszok közti háború kirobbantása volt.

Kalifornia állam törvényei lehetővé teszik, hogy az elítéltek a börtön látogatóhelyiségében összeházasodjanak - mondta Terry Thornton szóvivő.

Manson kegyelmi kérvényét már többször elutasították, utoljára 2012-ben tartottak kegyelmi meghallgatást, ezen az elítélt nem vett részt. A következőt 2027-re tűzték ki, írja az MTI. 

A 26 éves Elaine Burton azt mondta, szereti a bűnözőt, és dolgozni szeretne Manson ügyén, hozzátartozóként több dokumentumhoz férhet hozzá. Az éjszakát is magába foglaló, úgynevezett családi látogatást azonban nem engedélyeznek nekik.