Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kényszerleszállást hajtott végre egy Budapestre tartó gép

2014.11.23. 15:34

Visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre Varsóban egy Budapestre tartó lengyel repülőgép – írja az MTI. A LOT légitársaság gépét azért kellett visszafordítani, mert egy ismeretlen eredetű notebook volt a fedélzetén.

Az RMF FM rádió szerint a vasárnap 11 órakor Varsóból Budapestre induló járat megfordult a lengyel-szlovák határ feletti légtérben, és 13 óra körül ismét leszállt a varsói Chopin repülőtéren. A Gazeta Wyborcza című napilap azt írja, a számítógép nem volt egyik utasé sem, és egyelőre senki nem tudja, hogy kerülhetett a fedélzetre.

A varsói repülőtéren a kényszerleszállás előtt a mentők és a tűzoltók készenlétben álltak, de a landolás zökkenőmentes volt. A Gazeta Wyborcza azt írja, az események miatt törölték a LOT ellenkező irányú, 14 órai járatát is a Budapest-Varsó útvonalon. Az utasok egy későbbi menetrend szerinti járattal indulnak.