Benedek
-5 °C
5 °C

Komoly buszbaleset történt Berlin mellett

2014.11.23. 17:43

A Berlin körüli autópálya-gyűrű déli szakaszán, az A10-es sztrádán egy lengyel busz letért az útról és felborult. Tizenegy utas súlyosan megsérült, egyiküket életveszélyes állapotban szállították kórházba. További negyven utas kisebb zúzódásokat szenvedett. Egyelőre nem tudják, hogy mi okozhatta a balesetet, írja az MTI.

A busz Észak-Rajna-Vesztfália tartományból Lengyelországba tartott 69 utassal. Az utat a Sindbad nevű lengyel társaság szervezte. A cég szóvivője elmondta, hogy egy alvállalkozó üzemeltette a 2010-ben gyártott buszt, amelyet legutóbb az idén szeptemberben vizsgáltak át, a műszaki engedélye pedig 2015 márciusáig érvényes.

A Die Welt kiemelte, hogy ugyancsak a Sindbad szervezésében közlekedett az a turistabusz, amely júliusban Drezda mellett az A4-es autópályán megcsúszott és a szalagkorlátot áttörve átsodródott a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy ukrán kisbusszal, majd az autópálya melletti árokba zuhant. A balesetben akkor tizenegy ember meghalt és negyvenen megsérültek.