16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Velence betiltja a gurulós bőröndöt

2014.11.23. 15:49

Nem elég, hogy Velence régóta küszködik a tengerszint-emelkedés miatt fellépő műemlékvédelmi problémákkal, még a kerekes bőröndök miatt is fájhat a fejük. Szó szerint, ugyanis a helyi lakosok nem tudnak aludni a zajtól.

De miért ekkora probléma ez? – kérdezhetik. Nyilván nem kérdeznék, ha az önök ablaka alatt is évente 22 millió turista húzogatná a kerekes bőröndjét, tönkretéve a több száz éves járdákat. Hát akkor fájjon inkább a turisták feje amiatt, hogy cipelniük kell az amúgy gurítható bőröndöt.

Jobb, ha így tesznek, mivel akár 500 euróra is büntethetik a gurigázó renitenseket. A törvényhozás ugyanis elfogadta a szabályozási javaslatot; a tiltás jövő májustól érvényes. Problémát jelenthet, hogy Velencében nem járnak autók, így a turisták vihetik kézben vagy ölben a kerekes kofferüket.

Kiskapu: a levegővel töltött kerekű bőröndöket – amiket csöndben is lehet húzni – továbbra is használhatják a turisták, csupán a tömör műanyag kerekű, szörnyűséges zajt csapó koffereket tették tiltólistára.  • Tippek
  • Hírek