Négy év után került elő az eltűnt fiú

2014.11.30. 11:43
Egy atlantai házban találtak rá a rendőrök arra a 13 éves afroamerikai fiúra, akinek eltűnését négy évvel ezelőtt jelentette be az anyja. Az apja házában, egy gipszkarton fal mögött kuporogva találtak rá.

Az ügy négy évvel ezelőtt kezdődött, amikor a fiú apja és anyja elvált, a férfi újra megházasodott, előző feleségével szemben pedig egyre ellenségesebben viselkedett. Mivel a bíróság a gyermekelhelyezési perben az anyának ítélte a fiút, az apja csak hétvégenként láthatta, ami nagyon zavarta - egyszer az exfeleség a rendőrséget is kihívta rá, mert nem volt hajlandó visszavonni a gyereket a megbeszélt időben. A dolgokat komplikálta, hogy a fiú biológiai anyja elköltözött Georgia államból, így a láthatások egyre nehézkesebbé váltak.

Arról hogy hogyan tűnt el a fiú, és miért nem azonnal az apját gyanúsították, nem tudni, az NBC a kiszabadulás kétségkívül erős sztorijára koncentrált: a srác egy okostelefonon keresztül lépett kapcsolatba az anyjával élő nővérével, és tőle kért segítséget. A rendőrség kiszállt az apa házához, átkutatták az épületet, de a fiúnak nyomát sem lelték. A távozóban lévő rendőröket ekkor hívta fel a kétségbeesett anya ismét, és közölte velük, hogy a fia most jelzett neki a házból, hogy ne menjenek már el a rendőrök, mert ő igenis odabent van.

Egy alaposabb házkutatás következett, melynek során megtalálták azt a gipszkarton falat, ami mögött a fiú kuporgott. Egyelőre nem tudni, hogy az elmúlt négy évet a szűk helyiségben töltötte-e, vagy csak a házat nem hagyhatta el. Az apát, mostani feleségét és annak 3 gyerekét a rendőrség őrizetbe vette, és emberrablással, illetve abban való bűnrészességgel vádolja.    • Tippek
  • Árfolyam