Jenő
-3 °C
6 °C

A kamerák vették, ahogy leütik a török lányt

2014.12.01. 01:18 Módosítva: 2014-12-01 01:20:43

A köztéri kamerák is rögzítették, ahogy egy offenbachi McDonald's parkolójában egy 18 éves fiú leüt egy 23 éves török egyetemista lányt, aki korábban két tinédzsert lányt próbált megvédeni a gyorsétterem vécéjében. A török lány beverte a fejét a betonba, kómába esett, majd meghalt. 

Tugce A. november 15-én, szombat hajnalban a barátnőivel volt az offenbachi McDonald'sban, amikor a vécé felől hangoskodást hallottak. Több szerb fiú két német lánnyal erőszakoskodott. Tugce odament, hogy segítsen a 13 és a 16 éves lányoknak.  

A két lányt később Tugce, a barátnői és hozzájuk csatlakozó török fiatalok kísérték ki a McDonald'sból, de a szerbekből álló társaság itt rájuk támadt. Ekkor kapott egy ütést a török lány.

Ezen a rövid videón csak az látszik, hogy a parkolóban az egyik szerb fiú próbálja visszatartani begőzölt társát. Egymást lökdösik, amikor Tugce az útjukba kerül, és az egyik fiú valószínűleg ekkor üti le a lányt.

A Bild megszerezte a teljes felvételt. Ezen látszik, hogy az egyik begőzölt szerb fiú verekedni akar a parkolóban, de társa próbálja visszatartani. Be is ülnek az autóba, elindulnak, de pár méter után megállnak, és a fiú ismét kiugrik az autóból. Társa ekkor is utánafut, hogy lefogja. Ekkor kezdenek el lökdösődni, és ekkor üti le a 18 éves fiú a lányt.

Az egyetemista lány az esésnél beverte a fejét a betonba, és azonnal eszméletét vesztette.  A kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de az orvosok később közölték: a lánynál beállt az agyhalál. A hős török lányt a 23. születésnapján a család kérésére lekapcsolták a gépekről. 

Az eset után több százan tüntettek a gyorsétterem előtt, majd pedig százak virrasztottak és imádkoztak a kórháznál a lány életben maradásáért. A család a  lány szerveit más betegek megmentésére ajánlotta fel. 

A német rendőrség a 18 éves Sanel M.-et gyanúsítja az ügyben. Szakértők most azt vizsgálják, hogy a lány halálos sérülését az ütés vagy az esés okozta-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?