István, Vajk
17 °C
34 °C

A kamerák vették, ahogy leütik a török lányt

2014.12.01. 01:18 Módosítva: 2014-12-01 01:20:43

A köztéri kamerák is rögzítették, ahogy egy offenbachi McDonald's parkolójában egy 18 éves fiú leüt egy 23 éves török egyetemista lányt, aki korábban két tinédzsert lányt próbált megvédeni a gyorsétterem vécéjében. A török lány beverte a fejét a betonba, kómába esett, majd meghalt. 

Tugce A. november 15-én, szombat hajnalban a barátnőivel volt az offenbachi McDonald'sban, amikor a vécé felől hangoskodást hallottak. Több szerb fiú két német lánnyal erőszakoskodott. Tugce odament, hogy segítsen a 13 és a 16 éves lányoknak.  

A két lányt később Tugce, a barátnői és hozzájuk csatlakozó török fiatalok kísérték ki a McDonald'sból, de a szerbekből álló társaság itt rájuk támadt. Ekkor kapott egy ütést a török lány.

Ezen a rövid videón csak az látszik, hogy a parkolóban az egyik szerb fiú próbálja visszatartani begőzölt társát. Egymást lökdösik, amikor Tugce az útjukba kerül, és az egyik fiú valószínűleg ekkor üti le a lányt.

A Bild megszerezte a teljes felvételt. Ezen látszik, hogy az egyik begőzölt szerb fiú verekedni akar a parkolóban, de társa próbálja visszatartani. Be is ülnek az autóba, elindulnak, de pár méter után megállnak, és a fiú ismét kiugrik az autóból. Társa ekkor is utánafut, hogy lefogja. Ekkor kezdenek el lökdösődni, és ekkor üti le a 18 éves fiú a lányt.

Az egyetemista lány az esésnél beverte a fejét a betonba, és azonnal eszméletét vesztette.  A kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de az orvosok később közölték: a lánynál beállt az agyhalál. A hős török lányt a 23. születésnapján a család kérésére lekapcsolták a gépekről. 

Az eset után több százan tüntettek a gyorsétterem előtt, majd pedig százak virrasztottak és imádkoztak a kórháznál a lány életben maradásáért. A család a  lány szerveit más betegek megmentésére ajánlotta fel. 

A német rendőrség a 18 éves Sanel M.-et gyanúsítja az ügyben. Szakértők most azt vizsgálják, hogy a lány halálos sérülését az ütés vagy az esés okozta-e.