János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A zsidóknak van pénzük! - ezért támadtak a párizsi rablók

2014.12.03. 15:36

A francia belügyminiszter közleményben ítélt el szerdán egy feltehetően antiszemita jellegű rablótámadást, amelynek áldozatait a nyomozók szerint azért rabolt ki három férfi, mert "abból indultak ki, hogy a zsidóknak van pénzük". Bernard Cazeneuve tárcavezető szerint a támadás antiszemita jellege bizonyítottnak tűnik.

Az eset hétfőn, ebédidőben történt Párizs egyik déli elővárosában, Créteil-ben, ahol három fegyveres férfi erővel behatolt egy lakótelepi lakásba, ahol egy 21 éves férfi 19 éves barátnőjével él. A kesztyűt és álarcot viselő támadók megkötözték a párt, és a nyomozók szerint azt mondták nekik: tudják, hogy a családjuk zsidó származású és ezért van pénzük. A három férfi megerőszakolta a nőt, majd a lakásban talált ékszerekkel, bankkártyákkal és mobiltelefonokkal elmenekültek.

A támadók közül egy 19 és egy 20 éves férfit a szomszédos városban még hétfőn őrizetbe vették a rendőrök, akik megtalálták náluk az elrabolt ékszereket. A harmadik férfit szerda délután tartóztatták le.

A Franciaországi Zsidó Intézmények Reprezentatív Tanácsa (CRIF) kedden este elítélte és durva antiszemita agresszióként jellemezte a bűntényt. A tanács azt kérte a hatóságoktól, hogy sürgősen léptessen életbe egy megfelelő rendőri és jogi eszközökkel rendelkező célzott programot az egyre nagyobb számú antiszemita cselekmények ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!