Auguszta
-7 °C
0 °C

Három brit belehalt a kokainként árult fehér heroinba

2014.12.05. 13:20

Amszterdamban egy rejtélyes drogdíler kokainként fehér heroint árul hetek óta. Eddig legalább 14 turistát kellett emiatt orvosi kezelésben részesíteni, három brit életét már nem sikerült megmenteni. A fehér heroin felszívása életveszélyes.

Az eset azért titokzatos, mert a díler kokain-áron adja el a körülbelül háromszor drágább fehér heroint. A rendőrség 15 ezer eurós jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A város illetékesei csütörtökön adtak ki figyelmeztetést, amelyben az utcai drogárusok kerülésére és az illegális drogok ellenőrzésére kérik az embereket. Péntektől kaphatók a fehér heroin azonosítására alkalmas tesztek, amelyeket a vigalmi negyedekben kifejezetten kínálni is fognak a járókelőknek. A tájékoztatást videó-kivetítőkön, posztereken, szórólapokon és a közösségi médiában is terjesztik.

Európában a heroin két formában fordul elő: az általánosan elérhető barna heroin (a heroin bázikus formája), valamint a kevésbé általános és drágább fehér heroin (só forma), amely tipikusan Délkelet-Ázsiából származik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!