Árpád
-2 °C
4 °C

Nehéz már követni, hogy ki, kit és miért bombáz

2014.12.07. 22:19

A szír hadsereg azzal vádolja Izraelt, hogy vadászbombázói két objektumot is megszórtak: egyet a damaszkuszi reptér közelében, egyet pedig Dimasz város közelében - írja a BBC.

Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek, és ami még fontosabb: izraeli részről sem kommentálták a szír állami hírügynökség értesülését. A független Emberi jogok Szíriai Megfigyelő Központja azonban szintén beszámolt 10 erőteljes robbanásról a szír-libanoni Dimasz közelében. A szervezet úgy tudja, a másik támadás egy raktárt rombolt le.

Izrael az azóta csúnya polgárháborúvá züllött arab tavasz kitörése óta számos alkalommal hajtott végre légicsapásokat, főleg, ha a Hezbollah vagy más szélsőséges milícia tüzérségét látta felbukkanni a határ közelében. A Zsidó Állam azt is igyekszik megakadályozni, hogy a síiták fegyvereket csempésszenek a polgárháború küszöbén tántorgó Libanonba, nehogy északi határaiknál is kiújuljanak a harcok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?