Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Meztelen melegeket tereltek az utcára

2014.12.08. 18:35
Egy rendőri rajtaütés során 33 embert vettek őrizetbe egy kairói nyilvános fürdőben "kicsapongás" miatt - jelentették hétfőn biztonsági források, a váddal arra utalva, hogy az érintettek melegek.

Szemtanúk szerint a belvárosi fürdő elleni műveletet a rendőrség és a hadsereghez tartozó központi biztonsági erők közösen hajtották végre, jelenti az MTI. A gyanúsítottakat ruháik nélkül terelték ki az utcára, majd teherautókkal elszállították őket. 

A biztonságiak egy egyiptomi újságírónő bejelentése alapján szálltak ki a helyszínre. A kormány közeli al-Káhira van-Nász nevű tévécsatornának dolgozó Mona Iráki egy forgatócsoporttal volt a helyszínen, és az egész akciót rögzítette. A Twitter-oldalán közzétett képeken a meztelen férfiak megpróbálják eltakarni arcukat, miközben civil ruhás rendőrök terelik őket az utcán. 

Az egyik fotón maga Iráki is látszik, amint közvetlen közelről fotózza őket. Akiknek nem sikerült elég gyorsan arcuk elé kapniuk a kezüket, azok tisztán kivehetőek a sajtómunkás Facebook-oldalán is megjelent képeken.

Fotókkal dokumentáltuk a csoportos perverzió legjelentősebb fészkét Kairó szívében, áll a képek mellett, amelyekkel az általa vezetett el-Misztahabbi (Az elrejtőzött) című műsor következő epizódjára hívja fel a figyelmet. Iráki nem feledkezett meg arról sem, hogy a gőzfürdő tulajdonosának személyleírása mellett a létesítmény pontos címét is megadja, ahol "különböző korú és nemzetiségű férfiak" fordulnak meg rendszeresen.

A gyanúsítottakat a bejegyzés szerint csoportos nemi aktus közben kapták el, majd azonnal elszállították őket a bűnbarlang tulajdonosával és összes dolgozójával együtt. Az érintettek nem vehették fel ruháikat, mert azokat a rendőrök bizonyítékként magukhoz vették - írja Iráki.

Egyiptomban nem tiltja törvény a homoszexualitást; a hatóságok általában a közerkölcs megsértésére, vagy kicsapongásra hivatkozva indítanak eljárást az azonos neműek felé vonzódók ellen. A hétfőre virradóra történt őrizetbe vételekkel kapcsolatban Ali el-Demerdas, a rendvédelmi erők kairói körzetvezetője bejelentette, hogy amennyiben az érintettek bűnösnek találtatnak, hosszú börtönbüntetésekkel kell számolniuk. 

Novemberben egyenként hároméves szabadságvesztésre ítéltek nyolc embert, amiért részt vettek két férfi szimbolikus esküvőjén. Az elítéltek megjelennek egy videofelvételen, amelyen látható, ahogy több mint egy tucatnyian ünneplik a homoszexuális pár házasságát egy hajón a Níluson.