Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Megtiltanák az éjszakai vezetést a fiatal sofőröknek Szerbiában

2014.12.08. 10:42

A szerb belügyminiszter javaslata szerint éjjel tizenegy és reggel hat óra között nem vezethetnének autót a 21 évnél fiatalabb sofőrök. Nebojša Stefanović erről a Tanjug hírügynökségnek beszélt.

Az utóbbi időben elszaporodott diszkóbalesetek visszaszorítása a cél. A leggyakrabban hajnali 5 és 6 óra között okoznak közúti balesetet a fiatalok, írja a szerb média kormányforrásokra hivatkozva.

Emellett a 21 évnél fiatalabb sofőrök nem vezethetnének 76 lóerőnél nagyobb teljesítményű autót, ha elfogadják a törvénymódosítást, számolt be a Večernje Novosti.

Az új szabályok januárban lépnének hatályba. A hivatásos sofőrök mentesülnének a tilalom alól. Azt még nem tudni, hogy a külföldön forgalomba helyezett járműveket vezető nem szerb állampolgárokat hogyan érintené a törvényi szigorítás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?