Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Az al-Kaida vállalta a jemeni öngyilkos merényletet

2014.12.09. 14:58

Az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) nevű terrorszervezet vállalta magára kedden a Twitteren egy jemeni katonai bázis elleni, legkevesebb hét katona életét követelő öngyilkos merényleteket - közölte az AFP hírügynökség egy katonai forrásra hivatkozva.

A halottakon kívül - egyes források szerint tíz katona vesztette életét - nyolc katona megsebesült az autórobbantásos merényletekben Jemen délkeleti részén. A támadásokat egy katonai parancsnokság és egy ellenőrzőpont ellen hajtották végre a Hadramaut tartományban található Szejúnban.

A merénylők két autóval érkeztek a parancsnokság felé, az első elkövető a katonai bázis bejáratánál robbantotta fel magát. A bázison magas rangú katonák találkoztak, a merénylők pedig nem sokkal a tábori parancsnok konvojának érkezése után robbantottak. A parancsnok sértetlenül kijutott a bázisról.

Erőszakhullám

Egy másik katonai forrás szerint a bejárat előtt felrobbanó autó öt katonát ölt meg, a másik jármű harminc méterre jutott be a tábor belsejébe, és egy katonai járműnek ütközve felrobbant. A robbanás károkat okozott a katonai épületben és a környező házakban.

Az utóbbi forrás szerint a második merénylő valószínűleg az udvaron a szokásos reggeli gyakorlatra összegyűlt katonákat vette célba, akik közül kettőt ért el a robbanás. Ugyanebben az időben egy másik robbanószerkezet is működésbe lépett a város egyik terén, de az a robbanás nem követelt áldozatokat.

Jement erőszakhullám öntötte el, amióta szeptemberben feltételezhetően Irán támogatását élvező síita muzulmán lázadók hatalmukba kerítették a fővárost, és offenzívát indítottak az egész országban, megütközve szunnita törzsekkel és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi ágával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport