Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Már nem elég McCain bocsánatkérése

184777585
2014.12.09. 14:55
Magyarországot is dicsérnie kell, hogy milyen hűséges szövetségesei és barátai vagyunk az USA-nak. Erre szólítja fel levelében az Amerikai Magyar Szövetség a republikánus szenátort.

Frank Koszorus, Jr. és Bryan Dawnson jegyzi azt a december 8-i, hétfői levelet, melyben az 1906 óta működő Amerikai Magyar Szövetség (American Hungarian Federation, AHF) bocsánatkérésre és Magyarországnak a nyilvánosság előtti megdicsérésére szólítja fel John McCain szenátort amiatt, hogy az a múlt héten neofasiszta diktátornak nevezte Orbán Viktort.

Az AHF érvelése szerint

  • Magyarország elkötelezett tagja a NATO-nak és szövetségese az USA-nak,
  • Magyarország demokrácia, bár tökéletlen és még fejlődésben van, de hát az érett demokráciák is fejlődnek,
  • Magyarország és népe támogatója az Egyesült Államok külpolitikai céljainak,
  • John McCain kijelentése pedig ezt a támogatást áshatja alá.

A levél Orbán Viktor és a Fidesz kommunikációjához hasonlóan egyenlőségjelet tesz a magyar kormány és a magyar nép közé, és a kormánypárti lépéseket és politikusokat érő kritikákról azt írja, azok a „magyarokat″ sértik. A levél felemlegeti, hogy sokszor a hazai ellenzéki pártok és nyugati szövetségeseik sugalmazásai állnak amögött, hogy megkérdőjelezhető állításokkal kétségbe vonják a magyarok elkötelezettségét a demokrácia és a demokratikus normák iránt, amit a magyar emberek sokszor megalázónak és atyáskodónak éreznek.

Az AHF levele azt is megjegyzi, hogy a kormány (valójában persze a Fideszre gondolnak) hét nemzetközileg is szabadnak elismert választást nyert meg, amit a kritikusok hajlamosak elfelejteni.

mccainlevel.png

Azt, ahogyan McCain múlt heti beszédében Magyarországot lefestette, indokolatlannak és kiegyensúlyozatlannak nevezik, Orbán Viktor leneofasiszta diktátorozását pedig egyszerűen hibásnak. A levél azt állítja, ezek a kijelentések csak még jobban összezavarták, elidegenítették és felháborították a „magyar embereket". Az AHF szerint ez pedig végső soron aláássa az amerikai stratégiai célok magyarországi támogatottságát.

Hogy ez ne történjen meg, a levél szerzői sürgetik John McCain szenátort, hogy 

kérjen bocsánatot a „magyar emberektől″ a neofasisztázásért, és dicsérje meg nyilvánosan Magyarországot, az Egyesült Államok hűséges szövetségesét és barátját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?