Olivér
5 °C
8 °C

6000 euró a magyar állampolgárság Szerbiában

2014.12.11. 15:01 Módosítva: 2014-12-11 15:03:05

Csak 6000 euróba kerül a magyar állampolgárság Szerbiában, derül ki abból a cikkből, amelyet a magyar állampolgárságot kínáló újsághirdetések nyomán írt a Blic.rs című szerb lap.  A hirdetést feladó Vojislav T. elmondta, hogy a kapcsolatainak köszönhetően Szegeden el tudja intézni, hogy kuncsaftjai állampolgársági vizsga és nyelvtudás nélkül is megkapják a papírokat.

A férfi azt is elárulta, hogy az érdeklődés hatalmas, naponta több tucat igénylést kap. 

A lap megkereste a szerb ügyészséget is, akik aggályaiknak adtak hangot az ügyben, mert véleményük szerint itt valamiféle kenőpénzről van szó, de konkrét lépésekről nem esett szó.

A magyar kormány teljesen átgondolatlan állampolgárság-osztogatásáról, és az arra települt maffiáról márt írtunk. Cikkünkre válaszul Semjén hazugságnak nevezte a történetet, és egyúttal hazaárulónak az Indexet. 

Az Index, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai „tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján" támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen.A szomszédos országokban működő „kevésbé baráti" titkosszolgálatok akciókat indítottak az állampolgárság akadályozására.

Akit érdekel, milyen hirdetést ad fel egy titkosszolgálat, az itt megtekintheti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?