11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27. ÉLŐ
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Az Iszlám Állam betiltotta a wifit

2014.12.11. 20:45

A wifi szolgáltatás lekapcsolására utasították a boltosokat az Iszlám Állam szélsőséges dzsihadista szervezet fegyveresei az imák idejére a kelet-szíriai Deir ez-Zórban, hogy ne lehessen internetezéssel zavarni az istentiszteletet, írja az MTI az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának (OSDH) jelentése alapján.

Az erről szóló rendelkezést a várost hosszú ideje uraló Iszlám Állam által felállított hatóságok adták ki. A szervezet az ellenőrzése alatt tartott területeken számos hasonló intézkedéssel korlátozza az emberek mindennapi életét, hogy az megfeleljen a szervezet szélsőséges vallásértelmezésének.

A szintén kelet-szíriai Rakkában, az Iszlám Állam nem hivatalos fővárosában például megtiltották, hogy nyilvánosan zenét játszanak és embereket ábrázoló képeket tegyenek közszemlére. Sok helyen tilosnak nyilvánították a dohányzást, a nőket a teljes testüket takaró ruházat viselésére kényszerítik, és a vallási felügyelők az élet szinte minden területét ellenőrzik.

Deir ez-Zórban a héten már betiltották a kávézókban az esti internetszolgáltatást, ennek azonban nem vallási, hanem stratégiai oka volt: a szervezet így akarja megnehezíteni, hogy hírt adjanak egységei éjszakai mozgásáról.

A Szíria északkeleti, valamint Irak nyugati és északi részén jelentős területeket uraló dzsihadista csoport korábban "kalifátust", azaz iszlám államot kiáltott ki.  • Hírek
  • Bankszámla