Olivér
4 °C
8 °C

Kirúgott magyar mentős ejtett túszt Oslóban

2014.12.11. 08:53

A Bors megtudta, hogy a hétfőn Oslóban egy szállodai alkalmazottat túszul ejtő magyar férfit nemrégiben rúgták ki az Országos Mentőszolgálattól. A férfi munkát ment keresni Norvégiába, de feltehetően elfogyott a pénze.

"Védencem motivációja pusztán gazdasági jellegű volt. Mentősként dolgozott Magyarországon, de elbocsátották az állásából. Ezután utazott Norvégiába, ahol elkövette a bűncselekményt. Teljes bűnbánatot tanúsít, nagyon sajnálja a történteket, azt mondja, hogy bármilyen ítéletet elfogad, és szeretné jóvátenni hibáját. Az elején valószínűleg fel sem fogta, mekkora bajt okoz, csak akkor mérte fel a helyzet súlyosságát, amikor meglátta a szállodánál gyülekező rengeteg rendőrt" - nyilatkozta a lapnak a 41 éves magyar férfi ügyvédje, Tor Kjervik.

A férfit négy hétre előzetes letartóztatásba helyezték, az ügyvéd szerint a nyomozás nem fog sokáig tartani, hamar bíróság elé állhat.

Mint azt mi is megírtuk, a magyar férfi túszul ejtett egy szobalányt, akit megkötözött a szobaszervíznek egy cetlin átnyújtott üzenetében azzal fenyegetőzött, hogy működésbe hoz egy robbanószerkezetet, amelyet valahol Oslóban helyezett el. A túsz szabadon engedéséért, illetve a robbantás elkerüléséért egymillió eurót és szabad elvonulást követelt, amihez a Bors szerint egy Mercedest is kért. A rendőrök öt órán át tárgyaltak vele, hogy adja meg magát.

A férfit a lapnak nyilatkozó Magyar György ügyvéd szerint feltehetően elmeorvosi vizsgálatnak vetik majd alá. Az már korábban kiderült, hogy nem állt drog hatása alatt.

Ha a férfi büntetlen előéletű, nem áll körözés alatt Magyarországon elkövetett bűncselekményért, akkor nem valószínű, hogy kérni fogja az Igazságügyi Minisztérium a kiadatását. Az ítélet után ugyanakkor ő maga kérvényezheti, hogy a büntetését a hazájában töltse le.

A Blikk ugyanakkor arról ír, hogy a férfi a túszejtés előtt csak néhány nappal hamarabb, turistaként érkezett az országba. És egyelőre nem tudni, hogy mi motiválhatta a tettét. A lap arra gyanakszik, hogy a férfi norvég luxusbörtönbe vágyott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?