Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Savtámadás ért egy izraeli családot

2014.12.12. 14:08

Egy apa és négy gyereke sérült meg Jeruzsálem déli ellenőrzőpontján, amikor egy férfi savval támadott rájuk – írta a Reuters. A támadót a helyszínen lelőtték.

A támadásra a ciszjordániai oldalon került sor. Az elmúlt hónapokban több késeléses támadásról adtak hírt a területen – amelyet 1967-ben vont ellenőrzése alá Izrael –, de a péntekihez hasonló savas támadásra nem volt példa.

Az elmúlt négy hónapban tíz izraeli és külföldi vesztette életét palesztinok által elkövetett késeléses vagy autóba rejtett robbanószerkezettel végrehajtott támadásban.

Utóbbi akcióknak palesztin áldozataik is voltak, és többségében életüket vesztették az elkövetők is.

Szerdán a palesztin telepesügyi miniszter vesztette életét, amikor egy izraeli katona fegyverével mellkason ütötte. Zijad Abu Eint csütörtökön temették el. A politikus halála miatt pattanásig feszült a helyzet Izraelben.