Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Legalább négy halottja van a Philadelphia melletti lövöldőzésnek

2014.12.15. 18:13

Legalább négy emberrel végezhetett az a férfi Amerikában, aki három Philadelphia-környéki településen is tüzet nyitott, utána pedig egy soudertoni házban barikádozta el magát.

A rendőrség szerint a gyanúsított korábbi feleségét és több másik családtagját lőhette le hétfő reggel – eredetileg öt áldozatról beszéltek, de később ezt négyre módosították, írja a CNN. A férfi hajnali négykor, Lower Salfold községben végzett első áldozatával, majd nem messze onnan, Lansdale-ben újabb két embert lőtt le fél órával később, végül a Philadelphiától 56 km-re északnyugatra található Soudertonba ment, ahol egyes hírforrások szerint egy, mások szerint két másik embert lőtt le, majd el is barikádozta magát a házban.

A 6abc helyi tévécsatorna értesülései szerint a feltételezett elkövető egy volt katona, írja az MTI, amely azt is közölte, hogy a házat körülvették a rendőrök, az utakat lezárták a településen, a közelben lévő iskola diákjait és tanárait biztonságba helyezték.  Tim Dickinson rendőrfőnök elmondta, hogy mozgást észleltek az épületben, de azt nem tudják, hogy a gyanúsították látták-e.

Később a Philadelphia Daily News egyik tudósítója, David Gambacorta azt írta a helyszínről, hogy Dickinson szerint ugyan a rendőrök kivezettek egy embert a körülvett házból, de nem a feltételezett elkövető az, akit a szomszédos Pennsburgban keresnek tovább.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?