Legalább négy halottja van a Philadelphia melletti lövöldőzésnek

2014.12.15. 18:13

Legalább négy emberrel végezhetett az a férfi Amerikában, aki három Philadelphia-környéki településen is tüzet nyitott, utána pedig egy soudertoni házban barikádozta el magát.

A rendőrség szerint a gyanúsított korábbi feleségét és több másik családtagját lőhette le hétfő reggel – eredetileg öt áldozatról beszéltek, de később ezt négyre módosították, írja a CNN. A férfi hajnali négykor, Lower Salfold községben végzett első áldozatával, majd nem messze onnan, Lansdale-ben újabb két embert lőtt le fél órával később, végül a Philadelphiától 56 km-re északnyugatra található Soudertonba ment, ahol egyes hírforrások szerint egy, mások szerint két másik embert lőtt le, majd el is barikádozta magát a házban.

A 6abc helyi tévécsatorna értesülései szerint a feltételezett elkövető egy volt katona, írja az MTI, amely azt is közölte, hogy a házat körülvették a rendőrök, az utakat lezárták a településen, a közelben lévő iskola diákjait és tanárait biztonságba helyezték.  Tim Dickinson rendőrfőnök elmondta, hogy mozgást észleltek az épületben, de azt nem tudják, hogy a gyanúsították látták-e.

Később a Philadelphia Daily News egyik tudósítója, David Gambacorta azt írta a helyszínről, hogy Dickinson szerint ugyan a rendőrök kivezettek egy embert a körülvett házból, de nem a feltételezett elkövető az, akit a szomszédos Pennsburgban keresnek tovább.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport