Erzsébet
1 °C
4 °C

Sydney: Terhes barátnőjét védte a meggyilkolt ügyvédnő

2014.12.16. 19:21

Terhes kolléganőjét mentette meg Sydneyben a magát Harun sejknek nevező túszejtő golyóitól a támadás egyik áldozata, egy 38 éves ügyvédnő – írja a Yahoo News. A sydney-i túszejtésben a kávézó menedzsere és egy ügyvédnő halt meg az elkövető mellett. Katrina Dawson három gyerek édesanyja volt.

Katrina Dawson
Katrina Dawson

Az új-dél-walesi ügyvédi kamara kiemelkedő szakemberként méltatta a jogászt, aki két kollégájával együtt tért be a kávézóba. Egyikük terhes volt, egy megemlékezésen az hangzott el: Dawson őt védte meg testével a golyóktól.

Ezek a hősök az életüket adták, hogy másokat megmentsenek.

– mondta Anthony Fisher a St. Mary-katedrálisban tartott megemlékezésen. „Városunk szíve megszakadt e két ártatlan ember halála miatt” – tette hozzá.

Élő adásban tudta meg

A másik áldozat a helyiség 34 éves menedzsere, Tori J. A férfi 2012 óta dolgozott a Lindt csokoládé kávézójában, munkatársai önzetlen főnökként jellemezték. A boltvezető megpróbálta lefegyverezni a túszejtőt, e közben vesztette életét.

Natalie Barr riporternő élő adásban tudta meg, hogy Dawson (akinek a testvére Barr jó barátja) meghalt. A felvételt itt nézheti meg. 

A rendőrők helyi idő szerint keddre virradóra rohamozták meg a kávézót, mert úgy vélték, hogy az elkövető közvetlen életveszélyt jelent a túszokra. Az iszlamista férfi akkor már 16 órája tartotta fogva a több mint egy tucat túszt.

A túszejtő egy iráni menekült volt, a neve Man Harun Monisz. A magát Harun sejknek és lelki gyógyítónak is nevező férfi korábban gyűlölködő, fenyegető elektronikus leveleket küldött Afganisztánban elesett ausztrál katonák családjának a szigetország afganisztáni katonai szerepvállalása elleni tiltakozásul. A férfi ellen több esetben emeltek vádat szexuális bűncselekmények miatt, valamint bűnrészességgel vádolták volt felesége meggyilkolásában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?