Huba
17 °C
33 °C

Sydneyi túszdráma: a kávézó menedzsere és egy ügyvédnő az áldozat

2014.12.16. 06:09

A sydneyi túszejtés helyszínéül szolgáló kávézó menedzsere és egy ügyvédnő halt meg az ausztrál városban lezajlott túszdrámában, amelyben meghalt az elkövető is. A 38 éves ügyvédnő, Katrina D. három gyerek édesanyja volt. Az új-dél-walesi ügyvédi kamara kiemelkedő szakemberként méltatta a jogászt, aki két kollégájával együtt tért be a kávézóba, ahol aztán túszul ejtették őket - írja az MTI. 

A másik áldozat a helyiség 34 éves menedzsere, Tori J. A férfi 2012 óta dolgozott a Lindt csokoládé kávézójában, munkatársai önzetlen főnökként jellemezték. A boltvezető megpróbálta lefegyverezni a túszejtőt, e közben vesztette életét. 

A rendőrők helyi idő szerint keddre virradóra rohamozták meg a kávézót, mert úgy vélték, hogy az elkövető közvetlen életveszélyt jelent a túszokra. Az iszlamista férfi akkor már 16 órája tartotta fogva a több mint egy tucat túszt.

A túszejtő egy iráni menekült volt, a neve Man Harun Monisz. A magát "Harun sejknek" és "lelki gyógyítónak" is nevező férfi korábban gyűlölködő, fenyegető elektronikus leveleket küldött Afganisztánban elesett ausztrál katonák családjának a szigetország afganisztáni katonai szerepvállalása elleni tiltakozásul. A férfi ellen több esetben emeltek vádat szexuális bűncselekmények miatt, valamint bűnrészességgel vádolták volt felesége meggyilkolásában.

Sydneyt megrázta a túszdráma, a lakosok az emlékezés virágait helyezték el az üzleti negyedben, ahol a kávézó áll. A Lindt közleményt adott ki, amelyben a vállalat vezetője azt írta, mélységesen lesújtották a történtek.