Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan Magyarország új ENSZ

2014.12.17. 22:14

Az UNESCO után az ENSZ-ben képviseli Magyarországot állandó nagykövetként Bogyay Katalin. Az egykori MTV-s műsorvezető január 1-től veszi át új posztját. 

Bogyay eddigi helyét ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetében, az UNESCO-ban Cséfalvay Zoltán veszi át, aki október 1. óta a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) magyar állandó képviseletét is vezeti. Ezzel a két párizsi székhelyű nemzetközi szervezet nagyköveti posztjait összevonja Magyarország – írta az MTI.

A kinevezések három évre szólnak.

Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója az izraeli-palesztin békefolyamat érdekében és a kulturális sokszínűség védelmében tett munkájáért a Béke fája című elismeréssel, Hedva Ser francia képzőművész szobrával tüntette ki Bogyay Katalint.

Bogyay Budapesten és Londonban végezte egyetemi tanulmányait. Színház- és zenekritikákat, könyveket írt, 1983-tól a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként dolgozott, majd a kilencvenes években Londonban független televíziós producer, 1999-től az akkor alakult Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója, 2006 június és 2009 április között az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára volt.