Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Képeslapot küldött a szökevény gyilkos

2014.12.18. 15:21

A Karib-szigetekről küldözget képeslapokat az őt elítélő spanyol bíróknak egy 60 éves gyilkos szökevény. A francia Walter Jerome C.R. hat éve van szökésben húszéves börtönbüntetése elől.

A férfi Guadeloupe-ról és Margaritáról is bejelentkezett. 2006-ban ítélték egyébként el a holland Johannes Everardus Engel meggyilkolása miatt, akivel egy tartozás miatt különböztek össze. A francia férfi azt állítja, Engel megfenyegette, hogy „összezúzza”, ha nem fizet.

Bár bevallotta, hogy lelőtte hitelezőjét, a legfelsőbb bíróság nem látta bizonyítottnak az előre megfontolt szándékot, ezért új eljárást rendelt el, ami előtt ideiglenesen szabadlábra helyezték. Miután megszökött, nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Heraldo de Aragón szerint a férfi képeslapjai kimondottan jókedélyűek, ami meglepő egy 20 évre ítélt szökevénytől, aki egy hangtompítós pisztollyal négy golyót lőtt áldozatába, amiért az nem ment bele, hogy készpénz helyett építőanyaggal fizessen.