Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömeggyilkosság és emberrablás Nigériában

000 Par8027579
2014.12.18. 13:22

Legalább 185 nőt és gyereket elraboltak, 33 embert pedig megöltek a héten a Boko Haram fegyveres lázadói Északkelet-Nigériában. A platós kisteherautókkal két irányból, hirtelen érkező fegyveresek a férfiakat lemészárolták, a nőket és a gyerekeket elhajtották, majd a falut is felgyújtották – írja a CNN.


Nagyobb térképre váltás

Az egyik túlélő szerint a támadók nehéz gépfegyverekkel lőtték a falut, majd benzint öntöttek a házakra. Az eset hétfőn történt, de a mobilhálózatot a korábbi, sikertelen  támadások során tönkretették, így a hír csak lassan jutott  el a sajtóhoz.

A Boko Haram szakadár muszlim terrorszervezet, mely 2009 óta indít támadásokat Észak-Nigériában a helyi falvak, rendőrségi létesítmények, iskolák, templomok ellen, mivel elégedetlen a muszlim uralkodó irányzatával. Áprilisban 200 iskoláslányt raboltak el, akiket aztán rabszolgaként kezeltek.