Nyilvánosságra hozták a nyolc meggyilkolt ausztrál gyerek életkorát

2014.12.19. 23:53

Magyar idő szerint péntek hajnalban nyolc másfél és 14 év közötti korú gyerek holttestére bukkantak a rendőrök az Ausztrália északi részén fekvő Cairns városának egyik házában, miután bejelentést kaptak egy súlyosan sebesült nőről, akit többen láttak az utcán. A nő egy házba vánszorgott be, majd magára zárta az ajtót. Később egy férfit is láttak az utcán, aki az arcát a kezébe temetve állt a ház előtt, és állítólag zokogott, ő valószínűleg a férj.

A hatóságok szombat reggel nyilvánosságra hozták a meggyilkolt gyerekek életkorát és nemét. A négy lány 2, 11, 12 és 14 éves volt, a négy fiú pedig 5, 6, 8 és 9. Az áldozatok nevét "kulturális okokból" nem hozták nyilvánosságra. Ez arra utal, hogy az áldozatok a benszülött közösség tagjai (erről egyébként több cikk is megjelent már), náluk ugyanis az a szokás, hogy nem hozzák nyilvánosságra a halottak nevét és képeket sem tesznek közzé róluk. Egy helyi ügyvéd azt kéri, ez utóbbi hagyományt a közösségi médián keresztül se szegje meg senki.

Tony Abbott ausztrál miniszterelnök embert próbáló napoknak nevezte ezeket. A hét elején egy sydney-i kávézóban a túszejtő iráni bevándorló és két foglyának halálával ért véget egy túszdráma.

Az anyát, aki valószínűleg meggyilkolta a gyerekeket, a rendőrség le is tartóztatta, de egyelőre még semmivel nem vádolják. A 37 éves nő magának is sérüléseket okozott, kórházban van, de ébren van, magánál van, és képes beszélni. Unokahúgának megölésével is gyanúsítják. Rendőrök őrzik a kórházban, más gyanúsított egyelőre nincs. A holttesteket már elszállították a házból, halottkémek vizsgálják meg őket.

A nő gyerekei öt apától születtek, akik teljesen összetörtek a hírek hallatán. A család egyébként példamutatóan együttműködik a rendőrséggel, beleértve az anyát is.  A gyilkosság azért is nagyon megrázta a helyi bennszülött közösséget, mert a nőt csak "Big Mamaként" ismerték a környéken, aki nagyon jól bánt a gyerekekkel, és sokszor idegen környékbeli gyerekeket is befogadott a házába és megetette őket.

"Ő itt mindenkinek a rokona, a vérünk, egy nagynéni, akit ismernek a gyerekek a közösségben. Én még mindig érzek iránta szeretetet" - mondta az egyik unokatestvére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport