Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyilvánosságra hozták a nyolc meggyilkolt ausztrál gyerek életkorát

2014.12.19. 23:53

Magyar idő szerint péntek hajnalban nyolc másfél és 14 év közötti korú gyerek holttestére bukkantak a rendőrök az Ausztrália északi részén fekvő Cairns városának egyik házában, miután bejelentést kaptak egy súlyosan sebesült nőről, akit többen láttak az utcán. A nő egy házba vánszorgott be, majd magára zárta az ajtót. Később egy férfit is láttak az utcán, aki az arcát a kezébe temetve állt a ház előtt, és állítólag zokogott, ő valószínűleg a férj.

A hatóságok szombat reggel nyilvánosságra hozták a meggyilkolt gyerekek életkorát és nemét. A négy lány 2, 11, 12 és 14 éves volt, a négy fiú pedig 5, 6, 8 és 9. Az áldozatok nevét "kulturális okokból" nem hozták nyilvánosságra. Ez arra utal, hogy az áldozatok a benszülött közösség tagjai (erről egyébként több cikk is megjelent már), náluk ugyanis az a szokás, hogy nem hozzák nyilvánosságra a halottak nevét és képeket sem tesznek közzé róluk. Egy helyi ügyvéd azt kéri, ez utóbbi hagyományt a közösségi médián keresztül se szegje meg senki.

Tony Abbott ausztrál miniszterelnök embert próbáló napoknak nevezte ezeket. A hét elején egy sydney-i kávézóban a túszejtő iráni bevándorló és két foglyának halálával ért véget egy túszdráma.

Az anyát, aki valószínűleg meggyilkolta a gyerekeket, a rendőrség le is tartóztatta, de egyelőre még semmivel nem vádolják. A 37 éves nő magának is sérüléseket okozott, kórházban van, de ébren van, magánál van, és képes beszélni. Unokahúgának megölésével is gyanúsítják. Rendőrök őrzik a kórházban, más gyanúsított egyelőre nincs. A holttesteket már elszállították a házból, halottkémek vizsgálják meg őket.

A nő gyerekei öt apától születtek, akik teljesen összetörtek a hírek hallatán. A család egyébként példamutatóan együttműködik a rendőrséggel, beleértve az anyát is.  A gyilkosság azért is nagyon megrázta a helyi bennszülött közösséget, mert a nőt csak "Big Mamaként" ismerték a környéken, aki nagyon jól bánt a gyerekekkel, és sokszor idegen környékbeli gyerekeket is befogadott a házába és megetette őket.

"Ő itt mindenkinek a rokona, a vérünk, egy nagynéni, akit ismernek a gyerekek a közösségben. Én még mindig érzek iránta szeretetet" - mondta az egyik unokatestvére.