Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Megint Allah Akbar-kiáltással hajtott egy autós a tömegbe Franciaországban

2014.12.22. 21:33

Tízen megsérültek, amikor egy autós furgonjával belehajtott a tömegbe a nyugat-franciaországi Nantes belvárosában a karácsonyi vásárban hétfő este. Egy helyi lap szerint merénylet történt, mert a sofőr Allah nevét kiabálta - közölte az MTI.

Az áldozatok közül öten súlyos sérüléseket szenvedtek, köztük az autót vezető férfi is. A sofőr azt kiáltotta: "Allah Akbar", ami annyit tesz: Isten a legnagyobb, majd megszúrta magát egy késsel.

Három nap alatt ez már a harmadik hasonló eset Franciaországban. Vasárnap Dijon város központjában hajtott a járókelők közé egy férfi ugyanezt kiabálva. Akkor tizenegy ember sérült meg, közülük kettő súlyosan. Szombaton pedig egy másik férfi ugyanezzel a kiáltással késsel támadt rendőrökre a nyugat-franciaországi Joué-les-Tours rendőrőrsén és többeket megsebesített, mielőtt lelőtték.

A támadások országszerte hatalmas visszhangot váltottak ki, miután az Iszlám Állam többször is felszólította híveit arra, hogy hajtsanak végre hitetlenek elleni támadásokat Franciaországban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!