Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tényleg ölhettek a brit pedofil politikusok

2014.12.22. 13:22

A londoni rendőrség meggyőzőnek és igaznak találta azt a történetet, amely szerint egy gyermekeket futtató magánbordélyház magas beosztású vendégeinek közük lehet három ott zaklatott kisfiú halálához, írja a Guardian. Egy Nick fedőnevű tanú elmondásai alapján a rendőrség arra jutott, hogy egy westminsteri pedofil kör szexuális bűncselekményei csaknem egy évtizeden át tartottak London és a várost környező megyék több pontján – állítólag több lakáson és katonai épületben is.

A nyomozást vezető Kenny McDonald főfelügyelő egy sajtótájékoztatón árulta el, hogy a nyomozók igaznak vélik a tanú történetét. Nick szerint 1975-től 1984-ig tartottak a bűncselekmények, ő ezalatt 7-16 éves volt. Állítása szerint autóval jöttek érte, és vitték egy lakásra, ahol hol egy, hol több férfit kellett szórakoztatnia – utóbbi esetben partinak nevezte az együttléteket.

Azt hiszem, más kisfiúkat (mára felnőtt férfiakat) is zaklattak, vagy legalábbis jelen lehettek a megrontásokkor. Arra kérlek, bízzatok bennem! Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy megtaláljuk, és bíróság elé állíthassuk a felelősöket

– mondta McDonald.

A rendőrök beszéltek az 1979-ben eltűnt Martin Allen családjával is, aki ekkor tizenöt éves volt, ám még nincs bizonyíték arra, hogy az ő ügyének köze lenne a többi szexuális bűncselekményhez.

Egy másik fiú, a nyolcéves Vishal Mehotra 1981-ben gyilkosság áldozata lett, koponyáját és bordacsontjainak egy részét egy évvel később galamblövészek találták meg egy farm közelében. Vishal 1981. július 29-én tűnt el, amikor dajkájával és lánytestvérével vásárolt. Édesapja szerint a fiát a Nick által is leírt pedofil és meleg kör ölhette, vagy ölethette meg. 

Közben egy nyugalmazott rendőrbíró, a 69 éves Vishambar Mehrotra állt elő egy hangfelvétellel, amelyen egy férfi prostituált arról beszélt, hogy talán Vishal is a pedofil körnek az áldozata lehet.

Azt mondta, magas beosztású emberek voltak ott. Bírókról és politikusokról beszélt, akik kisfiúkkal fajtalankodnak

– fogalmazott Mehrotra.

Az ügy már régóta húzódik, úgy tudni, több állami gondozott fiú is érintett az ügyben, a nyomozást pedig súlyosan hátráltatja, hogy az aktákat állítólag eltüntették. Az idő pedig a feltételezett megrontóknak dolgozik: a gyanúsítottak egy része már nem is él, Cyril Smith liberális politikus például 2010-ben halt meg, anélkül hogy életében valaha is szembesítették volna az aberrált erőszak vádjával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?