Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több katonáját elvesztette az Iszlám Állam

2014.12.22. 06:08

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább húsz tagja esett el egy kelet-szíriai légitámaszpont egy hónapon belül másodszor megkísérelt ostromában, írja az MTI az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet vasárnap esti beszámolója alapján.

Az Iszlám Állam szombat este ismét megpróbálta rohammal elfoglalni a deir-ez-zóri légitámaszpontot. A támadásban meghalt húsz dzsihadista és a szíriai hadsereg két katonája

− írja jelentésében az OSDH, amely szerint a dzsihadisták a kölcsönös tüzérségi csapásokban vesztették életüket.

"A visszavonuló harcosok számos légvédelmi rakétát zsákmányoltak" - teszi hozzá Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója.

A deir-ez-zóri bázis a Bassár el-Aszad elnök vezette szíriai rezsim egyik utolsó állása az azonos nevű kelet-szíriai tartományban. Deir-ez-Zór közel fekszik az iraki határhoz, amelynek térségében jelentős területeket ellenőriz az Iszlám Állam, amely 2013 tavaszán kapcsolódott be a szíriai polgárháborúba. Azóta Szíriát és Irakot magában foglaló "kalifátust" kiáltott ki, és az általa elfoglalt területeken rémuralmat vezetett be.