Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Amerikában támadna az Iszlám Állam

2014.12.24. 07:50 Módosítva: 2014-12-24 07:54:11

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda arra figyelmeztette a helyi hatóságokat, hogy egy névtelen bejelentés szerint az Iszlám Állam terroristái a Mississippi folyó Memphis-Arkansas hídjának felrobbantására készülnek - közölte kedden az FBI egy szóvivője az MTI tudósítása szerint.

A hídon vezet át a Tennessee és Arkansas államokat összekötő fő közlekedési utak egyike. Chris Allen szóvivő szerint az FBI csupán fokozott elővigyázatosságra intette a helyi rendőri szerveket. Hozzátette, hogy egy alá nem támasztott, névtelen fenyegetésről van szó, amelynek nyomán az FBI-nak nem sikerült hasznos információkat szereznie. A Fox13 News memphisi televízió idézte az FBI névtelen bejelentésre hivatkozó figyelmeztetését, amely szerint az Irakban és Szíriában iszlám kalifátust kikiáltó dzsihadista szervezet egy Memphis városában élő embert bízott meg azzal, hogy a terrorcselekmény végrehajtására mozgósítsa az Iszlám Állam egyesült államokbeli sejtjeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?