Videókkal bizonyítja a St. Louis-i rendőrség, hogy önvédelemből lőtt a rendőrük

2014.12.24. 23:11

A St. Louis-i rendőrség több felvételt is nyilvánosságra hozott, miután kedden egy rendőrtiszt lelőtt egy tizennyolc éves fekete fiút, mert az fegyvert rántott rá. 

A hatóság szóvivője a szerda esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a rendőr önvédelemből lőtt, a biztonsági kamerákon is látni lehet, hogy fegyvert fogtak a járőrükre. Egyébként azt sem tartják kizártnak, hogy a rendőröket csapdába csalták.

A videókon nehezen lehet kivenni, hogy mi történt pontosan.  Az első felvételen, a képernyő bal felső sarkában lehet látni a lövést megelőző eseményeket, a kimerevített képen úgy tűnik, hogy a gyanúsított előbb hátrál, majd fegyvert tart maga elé. 

St. Louis-i lövöldözés 12-23-2014

Egy másik felvételen is a bal felső sarkot kell nézni, itt azt lehet látni, ahogy a rendőr menekülés közben lő, aztán elveszíti az egyensúlyát. Többen ekkor szaladtak el a helyszínről. 

St. Louis-i lövöldözés

Később két rendőr is megsérült a lövöldözés helyszínén, mert az összegyűlt tömeg erőszakossá vált, téglákkal, kövekkel dobálóztak, néhányan tüzet akartak gyújtani, végül négy embert kellett őrizetbe venni. 

A gyanúsított fegyverét is megtalálták a helyszínen, erről a sorozatszámot korábban eltüntették.

A St. Louis-i rendőrség szerint az eset is azt bizonyítja, hogy a rendőrök milyen veszélyekkel néznek szembe nap mint nap. A közösségtől azt kérték, hogy tartózkodjanak az erőszaktól. 

Az Antonio Martin nevű fiút lelövő rendőr helyi idő szerint kedden éjjel egy rutinellenőrzésen két gyanús emberre lett figyelmes. Közelebb ment hozzájuk, ekkor egyikük pisztolyt fogott rá. A rendőr rálőtt a fekete fiatalra, halálosan megsebesítve őt. 

A mostani incidens helyszíne Ferguson település közelében található, ahol Darren Wilson rendőr augusztus 9-én agyonlőtte a fegyvertelen, fekete bőrű, 18 éves Michael Brownt. Az eset után augusztusban több hétig tartó zavargások törtek ki, mert a bíróság  nem tartotta indokoltnak vádat emelni a rendőr ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport