Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Helló fasiszták, ma nem egy szeretetvallás alapítóját ünnepli a Keresztény Európa?

2014.12.26. 00:16

Csütörtök dél körül a svéd Ekilstuna városában felgyújtottak egy mecsetet - írja a BBC . A Stockholm közelében lévő város egyik bérházának földszintjén kialakított imahelyen 15-20 ember gyűlt össze imádságra, amikor nagy erővel lángok csaptak fel, a füstben és a hőségben öten szenvedtek enyhébb mérgezéses- és égési sérüléseket a tűzoltók kiérkezéséig.

Egy szemtanú látott az utcán egy alakot, aki egy tárgyat hajított be az ablakon; ezt az ismeretlent jelenleg is nagy erőkkel keresi a rendőrség.

A gyújtogatás pont egy forrongó - mármint svéd szinten forrongó - országba talált be, ahol a költségvetéssel együtt megbukott az alig három hónapja hatalomra került baloldal, és az európai trendekbe belesimulva masszívan erősödik a bevándorlásellenes szélsőjobb, mely a márciusi előrehozott választásokon akár a két nagy politikai tömb közti királycsináló szerepébe is bekerülhet.

Eskilstuna is egy olyan város, melyben a liberális bevándorlási politika révén rengeteg a külföldi származású lakos, nem véletlen, hogy idén már több komoly neonáci megmozdulást is ide szerveztek.