Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három robbanás, két halott Ukrajnában

2014.12.27. 23:00

Ketten haltak meg két különböző robbanásban Ukrajnában szombaton. Az egyik eset Odesszában, a másik Kherszonban történt.

Odesszában a holttest sérülései alapján a rendőrség szóvivője azt közölte, hogy a férfi valószínűleg épp bombát készített, de legalábbis robbanóanyagokkal dolgozott, mikor a robbanás bekövetkezett. A nyomozás mindenesetre a terroristacselekményt sem zárta ki.

A kheroszoni detonációt egy öngyilkos merénylő indította be szombat délután. A férfi a testére kötözött robbanószerkezettel belépett egy valutaváltó üzlethelyiségébe, majd ott robbantotta fel magát. A merénylő meghalt, másnak nem esett baja.

Egy harmadik, személyi sérüléssel nem járó robbanás is volt: Lembergben valaki vállról indítható rakétával lőtt rá a város polgármesterének otthonára. Andrij Szadovij, aki egyébként nem volt otthon a támadáskor, az októberi országgyűlési választásokon harmadik helyezett párt egyik vezetője is, ráadásul nem ez az első eset, hogy ilyesmi történik vele: július 26-án egyszer már lőttek rakétát a házára. Az indok sem akkor, sem most nem ismert, a Mashable-nek nyilatkozó, név nélküli ukrán belbiztonsági források szerint orosz ügynökök állhatnak a háttérben, de erre nincs konkrét bizonyíték. A mostani támadásról videofelvétel is készült, a ház biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a rakéta becsapódik az udvaron.