Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Három robbanás, két halott Ukrajnában

2014.12.27. 23:00

Ketten haltak meg két különböző robbanásban Ukrajnában szombaton. Az egyik eset Odesszában, a másik Kherszonban történt.

Odesszában a holttest sérülései alapján a rendőrség szóvivője azt közölte, hogy a férfi valószínűleg épp bombát készített, de legalábbis robbanóanyagokkal dolgozott, mikor a robbanás bekövetkezett. A nyomozás mindenesetre a terroristacselekményt sem zárta ki.

A kheroszoni detonációt egy öngyilkos merénylő indította be szombat délután. A férfi a testére kötözött robbanószerkezettel belépett egy valutaváltó üzlethelyiségébe, majd ott robbantotta fel magát. A merénylő meghalt, másnak nem esett baja.

Egy harmadik, személyi sérüléssel nem járó robbanás is volt: Lembergben valaki vállról indítható rakétával lőtt rá a város polgármesterének otthonára. Andrij Szadovij, aki egyébként nem volt otthon a támadáskor, az októberi országgyűlési választásokon harmadik helyezett párt egyik vezetője is, ráadásul nem ez az első eset, hogy ilyesmi történik vele: július 26-án egyszer már lőttek rakétát a házára. Az indok sem akkor, sem most nem ismert, a Mashable-nek nyilatkozó, név nélküli ukrán belbiztonsági források szerint orosz ügynökök állhatnak a háttérben, de erre nincs konkrét bizonyíték. A mostani támadásról videofelvétel is készült, a ház biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a rakéta becsapódik az udvaron.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!