Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Holtan találták meg az elrabolt papot

2014.12.27. 12:46

Megtalálták a holttestét annak a mexikói papnak, akit hétfőn raboltak el fegyveresek a papi szemináriumból. Gregorio Lopez atyát fejbelőtték, teste a Guerrero állambéli Ciudad Altamirano közelében került elő. A pap egyik barátja azt nyilatkozta a helyi sajtóban, hogy azután hurcolták el fegyveresek, hogy felszólalt a 43 diák halálával végződő szeptemberi maffiaakció ellen.

A pap halála után lelkésztársai tiltakozó felvonulást tartottak a város utcáin. Ő a harmadik egyházi személy, aki ebben az évben gyilkosság áldozata lett a drogkereskedelemmel súlyosan fertőzött szövetségi államban — írja a BBC.

A hatóságok szerint szeptemberben a maffia által uralt helyi rendőrség adta át a korábban tiltakozó egyetemistákat az egyik drogbandának, akik meggyilkolták őket, majd a holttesteket felgyújtották.