Valér
-2 °C
0 °C

Két teherhajó ütközött Ravennánál

2014.12.28. 15:54
A feltételezések szerint a rossz idő okozta egy török és egy Belize-i felségjelzésű teherhajó összeütközését vasárnap az Adriai-tenger olasz partjainál, írja az MTI. Öt ember élte túl a balesetet, ketten életüket veszítették, további négy társukat keresik. A viharos tengeren hányódik a görög partoknál kigyulladt olasz komphajó is. Az utasok mentésében olasz hadihajók is részt vesznek.

Ravenna kikötőjének bejáratától három mérföldre hajtott egymásnak a két hajó. Az egyik a kikötőből távozott, a másik érkezőben volt. A hatóságok szerint a balesetet a sűrű köd okozhatta, de nem zárják ki azt sem, hogy az egyik teherszállító hajó műszaki meghibásodás miatt hajtott neki a másiknak.

A hajótestbe kapaszkodtak

A 87 méter hosszú török teherhajó az ütközés következtében elsüllyedt. A hajónak már csak egy része látszik ki a tengerből. A másik, 97 méteres vízi jármű a közép-amerikai Belize lobogója alatt hajózott. Utóbbi nem szenvedett károkat a balesetben.

A török hajón utazó 11 személy a süllyedő hajótestbe kapaszkodott. A ravennai kikötő-kapitányságnak, az olasz tűzoltóságnak és rendőrségnek a helyszínre siető egységei hat embert tudtak kimenteni, mindannyian török állampolgárok. Egyikük a kórházba szállítás közben meghalt, később egy másikat már halottan emeltek ki a tengerből. További négy embert keresnek, a mentést azonban megnehezíti a viharos tenger.

Fabrizio Matteucci, Ravenna polgármestere közölte, hogy a teherhajók nem szállítottak káros vagy mérgező anyagot, ezért nem kell a tenger szennyezésétől tartani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!