Ödön
1 °C
11 °C

Az egyik amerikai államban jövőre 18 év alatt is hozzá lehet jutni az orvosi marihuánához

2014.12.29. 18:45

Jövőre életbe lép az amerikai Illinois államban az új orvosi marihuána-szabályozási törvény, aminek köszönhetően 18 éven aluliak is fűhöz juthatnak, írja a High Times. 2015-től ugyanis ebben az államban is legális lesz az orvosi marihuána használata, vagyis a megfelelő orvosi papírokkal bárki hozzáférhet. A High Times azonban kiemeli, hogy a bevett gyakorlattal szemben 18 éven aluliaknak is engedélyezik a marihuána használatát ehető formában, ehhez szükség lesz szülői engedélyre, orvosi receptre és egy második orvos hozzájárulására is. Ez azt jelenti, hogy például epilepsziában fiatalok fiatalok THC tartalmú sütit, cukorkát vagy más ételt fogyasszanak, viszont továbbra sem szívhatnak füvet a klasszikus módon.

A szabályozásra azért is volt szükség, mert a gyerekek számára felírt orvosi marihuánához való hozzájutás rendkívül bonyolult, de sokak szerint még ez az új szabályozás sem segít sokat, mert egy második orvos engedélyét megszerezni kifejezetten nehéz. A 18 éven aluliaknak viszont nem kell ujjlenyomat, hogy hozzáférhessenek a gyógyszerhez, elég egy fotót csatolniuk az engedély megszerzéséhez. Emellett évi 100 dollárral kell hozzájárulniuk az állami orvosi marihuána-program finanszírozásához.

Az orvosi marihuánát olyan betegségek kezelésére is használják, mint az AIDS, az Alzheimer-kór, a Tourette-szindróma vagy a zöldhályog.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?