Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már megint bajban volt egy repülőgép

2014.12.29. 17:08

Futómű problémák miatt órákig körözött Kelet-Anglia fölött a Virgin Atlantic légitársaság egyik Boeing 747-es  repülőgépe,  arra várva, hogy elég üzemanyagot égessen el a kényszerleszállás végrehajtásához, írja a Telegraph. A gép végül sikeresen leszállt a gatwicki repülőtéren, ahol az incidens után leállt a forgalom.

A VS43-as számú repülő a nagy-britanniai Gatwick repülőtérről szállt fel, Las Vegas volt az úticélja, és a jobb futóművével volt valamilyen probléma, amit már a légitársaság is megerősített.  

A gép késve indult, és a felszállás után röviddel már vissza is fordult, majd órákon át körözött ugyanazon az útvalon, Gatwick közelében. A gép sok ember figyelmét felkeltette, mert viszonylag alacsonyan repült és a szemtanúk szerint a pilóta megpróbálta különböző manőverekkel "kirázni" a futóműveket. A gép útját annyian követték nyomon a FlightRadar24-en, hogy az oldal átmenetileg elérhetetlenné vált, írja a BBC.

A kényszerleszállásról több videó is készült, amit azóta feltöltöttek a Youtube-ra.

Ez pedig egy másik szögből.