Árpád
-2 °C
4 °C

Túlcsúszott a futópályán az AirAsia egy másik gépe

2014.12.30. 13:39 Módosítva: 2014-12-30 13:45:35

Alig hogy biztossá vált, hogy a vasárnap eltűnt repülő roncsait találták meg, a Fülöp-szigeteken az AirAsia légitársaság egy másik repülője fedélzetén 159 utassal és a személyzettel egy elhibázott landolás során túlfutott a leszállópályán, írja a Global News.

Egy fedélzeten tartózkodó újságíró szerint a gép helyi idő szerint délután háromkor indult volna a Fülöp-szigetek fővárosából, Manilából Kalibóba, ám a rossz idő miatt két órát csúszott a felszállás is. Ezután a Twitter-profilján tudósító Jet Damazo-Santos arról számolt be, hogy a végül a levegőbe emelkedő gép rövid repülése Kalibónál nem a tervezett véget ért.

Az utasoknak a repülőgép csúszdáján kellett elhagyniuk a gépet. Az újságírónő a leszállás helyszínén, egy füves területen a földetérés utáni állapotokat is megörökítette.

Damazo-Santos szerint az eset során senki sem sérült meg komolyabban, de az utasoknak sürgősen el kellett hagyniuk a repülőt, poggyászaikat sem vihették magukkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?