Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy spanyol faluban már órák óta 2015 van

2014.12.31. 16:42

Tekintettel a lakosok magas korára, tizenkét órával előre hozta az új év kezdetének megünneplését egy spanyol falu, amely így közép-európai idő szerint szerda délben köszöntötte 2015-öt – írja az MTI.

A Villar de Corneja nevű településnek alig több mint 40 lakója van, az átlagéletkor pedig igen magas, 75 év. Mint kiderült, a Madridtól mintegy 150 kilométerre nyugatra fekvő ávilai faluban már 10 éve hagyomány, hogy délben szilvesztereznek.

Errefele az emberek éjfélkor már rég alszanak

– mondta Carmen Hernández polgármester.

Sok más spanyol faluhoz hasonlóan Villar de Corneja is küzd az elvándorlással és a csökkenő születésszámmal. A településnek az 1950-es években még mintegy 350 lakója volt, ma már hivatalosan csak 42, közülük is mindössze 16 él ott állandó jelleggel.

poblacion.png

A spanyol szilveszteri hagyományoknak megfelelően a falu lakosai és vendégeik a főtéren gyűltek össze, hogy a városháza tornyában lévő harang minden ütésére egy szem szőlőt vegyenek a szájukba, amikor az óra elütötte éjfél helyett a delet.

Ön mikor köszöntené az új évet, ha lehetne választani?

 • 3707
  Ha lehetne, valamikor nyáron, egy szabadtéri bulival
 • 1887
  A szabál az szabál, legyen éjfélkor
 • 1381
  Soha, úgyis csak rosszabb jön
 • 927
  Inkább én is délben, akkor még józan vagyok
 • 459
  Lehetőleg minden órában