Huba
17 °C
33 °C

Medvemorgató hideg volt Székelyföldön

2014.12.31. 09:12

Az elmúlt fél évszázad leghidegebb szilveszter éjszakájára számítanak Romániában, ahol csaknem mínusz 30 fok volt a legalacsonyabb szerda hajnali hőmérséklet, írja az MTI.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a Kovászna megyei Bodzafordulón mérték a legalacsonyabb romániai hőmérsékleti értéket. A román többségű székelyföldi kisvárosban mínusz 29,8 fok is volt.

Románia egész területén rendkívül hideg a reggel. Csíkszeredában mínusz 25 fokot, Brassóban mínusz 24 fokot, Sepsiszentgyörgyön mínusz 20 fokot, Kolozsváron mínusz 17 fokot mértek hajnalban.

A meteorológiai előrejelzés szerint szilveszter éjszaka még hidegebb lesz, és csak péntektől várható enyhe felmelegedés. A meteorológusok szerint éjszaka sok helyen várható mínusz 25 fok alatti hőmérséklet. A legtöbb nagyvárosban ennek ellenére utcabált tartanak.

A belügyminisztérium kedden arra figyelmeztette az utcán szilveszterezőket, hogy alaposan öltözzenek fel, és csak mértékkel igyanak alkoholt.

Horvátországban is rendkívüli hideg van, Közép-Dalmáciában továbbra is a néhány napja tartó, óránként 160-200 kilométeres sebességgel tomboló orkánerejű szél, a bóra okozza a legtöbb gondot, helyenként több méter magas hullámokat keltett.

Itthon mínusz 21-22 fok lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, az előrejelzésért kattintson ide>>>