Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Putyin: Mérföldkő a Kírím „hazatérése”

2014.12.31. 18:10 Módosítva: 2014-12-31 18:15:36

Vlagyimir Putyin orosz elnök történelmi mérföldkőnek nevezte a Krím elcsatolását újévi köszöntőjében, amelyet az ország távol-keleti részén már sugároztak az eltérő időzónák miatt.

A Krím félsziget "hazatért, ami örökre mérföldkő marad a nemzet történelmében" - hangoztatta az elnök. Beszédében megköszönte hazaszerető honfitársainak, hogy "megvédték Oroszország érdekeit" a 2014-es történelmi fontosságú évben, amelynek kiemelkedő eseményeiként a Krím "hazatérését" és "minden idők legjobb játékait", a Szocsiban megrendezett téli olimpiát nevezte meg – írja az MTI.

A Krím félszigeten és Szevasztopolban rendezett népszavazások eredményét az Ukrajnától való elszakadásról és a területek Oroszországhoz csatolásáról a hazaszeretet megnyilvánulásaként méltatta az orosz elnök.

"Az elkövetkező évben közösen kell szembenézni számos kihívással, és ez új esztendő függ valamennyiünktől, mindannyiunk elkötelezettségétől Oroszország mellett" - mondta Putyin, de nem említette meg konkrétan sem a kelet-ukrajnai konfliktust, sem a Nyugattal megromlott kapcsolatokat.

A bő háromperces beszédet a több időzónára tagolódó Oroszországban először a távol-keleti területeken sugározták a televíziók, Moszkvában röviddel a közép-európai idő szerinti éjfél előtt kerül adásba.