Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Putyin boldog új évet kívánt Orbánnak

000 Par3099388
2014.12.31. 12:51
Jelenlegi és volt államfőknek, miniszterelnököknek, köztük Orbán Viktornak is küldött újévi üzenetet Vlagyimir Putyin. Ukrán kollégájáról megfeledkezett az orosz elnök.

Barack Obama amerikai elnökhöz intézett üzenetében az orosz elnök hangsúlyozta: Moszkva jövőre egyenrangú kétoldalú kapcsolatokra számít a két ország között.

Putyin emlékeztette az amerikai elnököt a szövetségesek által a második világháborúban aratott győzelem közelgő 70. évfordulójára. Rámutatott, hogy az évforduló emlékeztetőül szolgál „az Oroszország és az Egyesült Államok által a béke és a nemzetközi stabilitás fenntartásában viselt felelősségre”.

Vlagyimir Putyin újévi üdvözletet küldött George W. Bush volt amerikai elnöknek is.

Angela Merkel német kancellárnak küldött üzenetében reményét fejezte ki, hogy jövőre is folytatódik Oroszország és Németország között a konstruktív párbeszéd és a partneri kapcsolatok erősítése érdekében kifejtett aktív közös munka. Újévi üzenetet kapott Gerhard Schröder volt német kancellár is.

Ferenc pápának küldött üzenetében Putyin reményét fejezte ki, hogy az Oroszország és a Vatikán közötti építő jellegű együttműködés gyümölcsözően fejlődik a közös keresztény értékek, az igazságosság és a humanizmus eszményeinek alapján.

Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett üzenetében az orosz elnök kiemelte: számít az orosz-magyar kapcsolatokban rejlő lehetőségek megőrzésére és intenzívebbé tételére.

Ez megfelel mindkét ország alapvető érdekeinek, és része az európai stabilitás és biztonság szavatolásának

– áll az üzenetben.

Petro Porosenko ukrán államfő neve hiányzik a címzettek listájáról.

Vlagyimir Putyin üdvözölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetőit is.