Árpád
-2 °C
4 °C

Ha Ön nőstény gorilla és van egy kis szíve, akkor azonnal elmegy a Columbus állatkertbe!

2015.01.04. 16:11

Szőrmellényt viselő emberi gondozók neveltek eddig az Egyesült Államokban egy, a szülője által elutasított gorillabébit, amely az Ohio állambeli Columbus állatkertjébe érkezett a napokban abban a reményben, hogy találnak számára nevelőanyát az ottani felnőtt nőstények között - írja az MTI. 

A Kamina nevű nőstény kisgorilla augusztusban született az Oklahoma City-i állatkertben, de mert anyja megtagadta a gondozását, a cincinnati állatkertbe küldték reménybeli nevelőszülőkhöz. Eleinte állatgondozók próbálkoztak a nevelésével, később két nőstény gorilla mellett helyezték el, a kicsi és a felnőttek között azonban nem alakult ki semmiféle kötelék. 

A nevelőszülőkhöz helyezés nagyon kényes dolog, és nem mindig működik

- mondta a cincinnati állatkert főemlősgondozója, aki úgy döntött, hogy a legjobb az, ha a gorillatenyésztésben előrébb járó ohiói állatkertbe küldik tovább.

A columbusi (Ohio) állatkertben a múlt hónapban ünnepelte 58. születésnapját a világ legidősebb, fogságban világra jött gorillája, egy Colo nevű nőstény. Rajongói az interneten élőben nézhették végig a december 22-i születésnapi partit, amelyen egy Ohio államot formázó, földimogyoróvajból, almapüréből, mézből, reszelt sárgarépából és görög joghurtból készült tortát kapott ajándékba.

Mint az AP jelentette, a San Diegó-i állatkert Jessica nevű nőstény gorillája mintaszerűen neveli karácsony másnapján született kicsinyét, amelyet az óév utolsó napján mutattak be a közönségnek. Jessicának már van öt ivadéka, de a hím bébi az első, amely a Paul Donn nevű, immár négyszeres apa hímtől született neki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?