Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Kíváncsi, mennyibe került a tüntetés?

2015.01.05. 10:58

1 710 485 forintból jött ki a január másodikai ellenzéki tüntetés, derül ki a szervezők Facebook-posztjából. „Nagyon köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a január 2-ai tüntetés költségeihez!″ – írta a MostMi.

2012. január 2-án több tízezren tüntettek az Operaháznál az új alaptörvény ellen, három évvel később jóval kisebb tömeg gyűlt össze ugyanitt. Tudósítóink becslése szerint néhány ezren vettek részt a MostMi nevű társadalmi kezdeményezés kormányellenes demonstrációján.

Facebookon több mint 11 ezren ígértek biztos részvételt, a rossz idő sokakat elriaszthatott: esett az eső, és 1-2 fokot mértek pénteken este.

Amennyiben marad pénz a pénteki tüntetés költségeinek rendezése után, azt a Magyar Rádió épülete előtti február 2-ai EURÓPÁHOZ TARTOZUNK! tüntetésre tesszük félre – írták még a végleges számok előtt a szervezők, most kiderült,

374 110 forint

maradt meg a februári tüntetésre.

A szervezők veszteséget is kénytelenek elkönyvelni, a 2014 ősze óta tartó kormányellenes tüntetéssorozat egyik vezéralakja, az iWiW egyik alapítója Várady Zsolt a Facebookján jelentette be vasárnap este, hogy kiszáll a tüntetések szervezéséből. Azt nyilatkozta, a pénteki tüntetés utáni negatív kritikákat hallotta, de ezek nem játszottak szerepet a döntésében, ahogy a politikai nyomásgyakorlás sem, hanem az idő rövidsége.