Nem keresik tovább a Skóciánál elsüllyedt hajó legénységét

2015.01.05. 15:20

Nem keresik tovább annak a teherhajónak a nyolctagú legénységét, amely Észak-Skócia partjainál borult fel és süllyedt el a múlt héten, jelentette be a parti őrség, amely szerint szinte lehetetlen, hogy bárki is túlélte volna a balesetet.

A Cipruson bejegyzett, Cemfjord nevű teherhajó az északkelet-skóciai Wick partjaitól mintegy 25 kilométerre süllyedt el feltehetően a rossz időjárási viszonyok miatt. A 2 ezer tonna cementtel megrakott hajó legénysége nem adott le vészjelzést, a felborult járműre egy arra közlekedő komp legénysége figyelt fel és értesítette az illetékes hatóságokat szombaton.

A hét lengyel és egy Fülöp-szigeteki állampolgár alkotta legénység keresését vasárnap függesztették fel, és nem kezdik újra. A hajót üzemeltető Brise vállalat egyik vezetője, Tony Redding elmondta, vizsgálják, hogy az időjáráson kívül közrejátszott-e valamilyen esemény a balesetben.

A járműt üzemeltető Brise hajózási vállalat egyik illetékese, Tony Redding hétfőn elmondta: jelenleg azt vizsgálják, hogy az időjáráson kívül közrejátszott-e valamilyen "rendellenesség" is a balesetben. A hajó a dániai Aalborgból indult az Anglia északnyugati részén fekvő Runcornba, ahova hétfőn kellett volna megérkeznie.  • Hírek
  • Hírek