Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivégezték az Iszlám Állam kivégzőtisztjét

2015.01.06. 12:25

A kelet-szíriai Dajr ez-Zaur tartományban lefejezték az Iszlám Állam önjelölt rendőrségének egyik magasrangú tagját, aki egyébként több lefejezés lebonyolításában is részt vett korábban – írja a Reuters egy szíriai emberi jogi szervezet jelentésére hivatkozva.

A jelentés szerint az egyiptomi állampolgárságú férfit holttestén kínzásra utaló nyomokat találtak, amikor egy erőmű mellett megtalálták Al Mayadin városában.

Az nem egyértelmű, hogy kik végezték ki, de a környéken az Iszlám Állam betiltotta a dohányzást a nyilvános helyeken, és a holttest szájából egy cigaretta lógott ki, amikor rátaláltak.

A jelentés szerint a városban másik két Iszlám Államhoz tartozó katonát is ismeretlenek támadtak meg. Az első alkalommal egy autó próbált elütni egy katonát egy körforgalom közelében, a másik esetben pedig egy motoron utazó katonát támadtak meg, aki komolyan meg is sérült a támadástól.